De multe ori ne întreabă clienții care este secretul Gardului Viu Minune®, de ce este o plantă ideală pentru gard viu.

Defapt nu este niciun secret. Plantele sunt păstrate în hale special amenajate, la temperatură joasă.

Plantele ținute în hale frigorifice pot fi plantate chiar și în luna mai, fără să ne facem griji că nu o să se prindă. Umiditatea în camere este verificată regulat, pentru ca plantele să fie întotdeauna într-un mediu optim pentru ele. Acest lucru este extrem de important.

Aceste răsaduri sunt păstrate în așa fel încât să respecte cele mai stricte reguli, cum sunt și cele din Canada. Așa putem trimite plante chiar și acolo. Dacă în grădina noastră o plantă este atacată de mucegaiul la rădăcină, putem trata planta aceea ca sa nu o pierdem, însă boala o să rămână în sol și ne poate afecta celelalte plante. Din acest motiv punem accent pe tratarea rădăcinilor împotriva mucegaiului.

Ozonizarea este cea mai importantă parte în pregătirea plantelor înainte de a fi livrate. Ozonul este a doua formă alotropică a oxigenului, fiind constituit din trei atomi al acestuia. Ce  trebuie să știm despre ozon este că funcționează ca un agent de curățare agresiv. Distruge și omoară bacteriile, mucegaiul creând un mediu steril pentru plante.